Romana Romana  Engleza Engleza   
Ziua Metrorex 2020

Ziua Metrorex 2020  ( vezi video )Noiembrie 1979
La sfarsitul unui deceniu al carui inceput a fost marcat de Criza Petrolului in capitala Romaniei, Bucuresti, s-a inagurat prima linie de metrou. Realizata 100% in subteran, in imediata proximitate a albiei raului Dambovita, lucrarea in sine a reprezentat un examen riguros pentru toti arhitectii, constructorii si personalul de intretinere si exploatare implicat intr-o astfel de lucrare de avengura.
Un examen trecut cu succes de catre toti romanii intrucat majoritatea covarsitoare a tehnologiilor, exchipamentelor, utilajelor si instalatiilor, inclusiv trenurilor de metrou au fost realizate in tara. Astazi, reteaua de metrou are 5 magistrale, insemnand 63 de statii si 78 de km de retea comerciala la care se adauga liniile din depouri.

Ce ne propunem zi de zi?
In primul rand sa continuam ceea ce deja a devenit o traditie: transportul zilnic a sute de mii de oameni in conditii cat mai bune de siguranta, ritmicitate si confort.
Sa continuam sa modernizam statiile si sa inlocuim parcul de material rulant, astfel incat calatoria cu metroul sa fie prima optiune atat pentru fiecare cetatean care traieste si lucreaza in aria de acoperire a retelei de metrou, cat si pentru turisti sau populatia aflata in tranzit.
Sa continuam activitatea de perfectionare a salariatilor proprii astfel incat acestia, pe langa efectuarea cu profesionalism a sarcinilor de serviciu, sa constientizeze mai mult ca se afla in serviciul public, UN SERVICIU REALIZAT DE CATRE OAMENI, PENTRU OAMENI!
In acest context, multumim calatorilor nostri care aleg sa utilizeze acest mijloc de transport rapid, de mare capacitate si ecologic!
De asemenea, ii rugam ca impreuna sa contribuim la mentinerea unui climat civilizat pe timpul calatoriei cu metroul, respectand astfel munca fiecaruia dintre noi si investitiile realizate din banii publici, rezultat al contributiei tuturor cetatenilor.

Ce ne dorim pentru viitor?
Sa continuam extinderea retelei de metrou astfel incat sa asiguram o mai buna acoperire a zonei urbane si chiar periurbane a Bucurestiului.
Sa dezvoltam parteneriatul si colaborarea cu STB, operatorul de transport de suprafata, astfel incat serviciile noastre sa fie complementare si mai bine integrate.
Sa realizam conexiuni optime cu reteaua feroviara atat la nivelul garilor CFR, cat si al inelului feroviar.
Sa conectam reteaua de metrou cu principala poarta aeriana a Bucurestiului – Aeroportul International Henri Coanda.
Sigur, cel putin o parte din cele enumerate pot parea ambitii prea mari. Noi credem ca tin de o abordare normala in ceea ce priveste cresterea calitatii vietii chiar daca dificultatile si limitele cotidiene nu sunt deloc de neglijat. De accea, prin dedicare, abordare pozitiva si creativa credem ca putem reusi. Nu singuri, ci impreuna cu societatea romaneasca a carei parte suntem.
De aceea, multumim deopotriva constructorilor, salariatilor nostri si calatorilor pentru fiecare moment prin care facem posibil ca Romania, Bucurestiul sa aiba o retea de metrou.
La multi ani tuturor!

DIRECTOR GENERAL,
ing. Gabriel Daniel MOCANU


 Calculator ruta

Alegeti statia de plecare

Alegeti destinatia dorita

Comunicate de presa