Romana Romana  Engleza Engleza   
Titluri de calatorie-tarife

Accesul la peroanele de imbarcare a calatorilor este permis numai dupa validarea legitimatiilor de calatorie trecute prin aparatele de validare si control.

Tarife valabile incepand cu data de 01.08.2021:

<>

 

cartela
Cartela
„1 calatorie”


 3,00 Lei

Cartela
„2 calatorii”


6,00 Lei

Cartela
„Abonament 24 ore”


8,00 Lei


Acces temporizat la 15 min.
Cartela
„Abonament 72 ore”


20,00 LeiAcces temporizat la 15 min.
cartela
Cartela
10 calatorii


25,00 Lei


Abonament
Saptamanal


30,00 Lei
Acces temporizat la 15 min.

Abonament lunar
cu numar nelimitat
de calatorii

80,00 LeiAcces temporizat la 15 min.

Abonament 6 luni
cu numar nelimitat
de calatorii

400,00 LeiAcces temporizat la 15 min.

Abonament anual
cu numar nelimitat
de calatorii


700,00 LeiAcces temporizat la 15 min.

Calatorul are obligatia ca la achizitionarea unui titlu de calatorie sa numere banii pe loc si sa verifice tipul de cartela primit. Orice reclamatie ulterioara nu este luata in considerare.
 
* Cartela "Legitimatie de Calatorie" este un titlu de transport pe baza caruia au acces la calatoria cu metroul, conform reglementarilor legale in vigoare, urmatoarele categorii:
- veterani de razboi, invalizi si vaduve ale veteranilor de razboi;
- persecutati politici, detinuti politici, deportati;
- revolutionari.
Cartelele eliberate pentru aceste persoane sunt nominale si ele trebuiesc validate la intrarea in statiile de metrou.
Persoanele care beneficiaza de acest tip de cartela trebuie sa dovedeasca cu documentele legale ca sunt posesorii de drept al cartelelor.
Cartela "Abonament lunar pentru donatorii de sange", cu numar nelimitat de calatorii costa 35,00 Lei si are acces temporizat  la 15 min.
Cartela "Abonament zilnic" este valabila in ziua validarii pana la ora inchiderii circulatiei trenurilor.
Cartela "Abonament saptamanal" cu numar nelimitat de calatorii are valabilitate 7 zile de la data primei validari.
Tarifele sus-mentionate intra in vigoare incepand cu data de 15 Octombrie 2017.
Legitimatiile de calatorie achizitionate pana la data de 27.03.2015 inclusiv, raman valabile pana la terminarea numarului de calatorii sau expirarea termenului de valabilitate.

Actele necesare pentru emiterea abonamentelor cu pret redus pentru donatorii de sange sunt:
1. Adeverinta de donare (original/original si o copie cand exemplarul original se solicita pentru RATB);
2. Carnet de donator (exceptie la prima donare);
3. B I/C I.
4. Orice document din care sa reiasa ca solicitantul are locul de munca in Bucuresti, pentru persoanele care nu locuiesc in Bucuresti, dar care doneaza sange la o institutie de profil din Bucuresti. 

Acordarea facilitatilor pentru transportul cu metroul pentru elevi si studenti:

Acordarea facilitatilor pentru transportul cu metroul pentru elevi si studenti se face in conformitate cu prevederile Legii Educatiei Nationale nr. 1/2011, HG nr. 42/2017, Hotararea-nr-435/2020. Conform Legii educatiei nationale nr. 1/2011 (varianta actualizata), art. 205, alin (2) “In timpul anului universitar, studentii inmatriculati la forma de invatamant cu frecventa, in institutiile de invatamant superior acreditate, in varsta de pana la 26 ani, beneficiaz─â de tarif redus cu minimum 50% pe mijloacele de transport in comun, transportul intern auto, feroviar si naval”. De asemenea, conform Hotararii nr 435/2020, capitolul IV, art 20, pct 2 “Elevii din invatamantul obligatoriu, profesional-inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiaza de gratuitate pentru transportul cu metroul, pe baza de abonament lunar, pe tot parcursul anului scolar.

Acte necesare pentru emiterea abonamentelor lunare cu pret redus 50%: 

1) pentru studenti romani si straini din state membre UE - legitimatie de student pentru reducere la transport, carte de identitate/pasaport;
2) pentru studentii straini din state nemembre UE - legitimatie de student pentru reducere la transport, pasaport/carte de rezidenta/permis de sedere.

Acte necesare pentru emiterea abonamentelor lunare gratuite:
a) pentru elevi - carnetul de elev care va avea inscris pe prima fila codul numeric personal al elevului, certificatul de nastere (copie) sau C.I.;
b) pentru elevii claselor pregatitoare – adeverinta doveditoare si copie dupa certificatul de nastere;
c) pentru elevii orfani, elevii cu cerinte educationale speciale precum si cei pentru care s-a stabilit o masura de protectie speciala, in conditiile legii, sau tutela - carnetul de elev care va avea inscris pe prima fila codul numeric personal al elevului, iar la rubrica "mentiuni" va avea atestat dreptul la gratuitate de catre unitatea de invatamant, certificatul de nastere (copie) sau C.I.;
d) pentru studentii orfani sau studentii proveniti din casele de copii - legitimatia de student pentru reducere la transport avand trecutã mentiunea de gratuitate la calatoria cu metroul, carte de identitate/pasaport.

Modelele de legitimatii de student pentru reducere/gratuitate la transport sunt prezentate in anexele 1 si 2 la normele metodologice aprobate de HG nr. 42/2017.
In lipsa acestor documente, nu se vor elibera titluri de transport cu pret redus 50% si gratuite pentru elevi si studenti.


  *  Începând cu data de 10.12.2017, se introduc biletele unice Metrorex – RATB încãrcate pe suportul cardului contactless ultralight astfel:

BILET UNIC 60 minute

(valabil pe liniile urbane R.A.T.B. si Metrorex S.A.)

5,00 LEI

BILET CU 10 CALATORII de cate 60 minute pentru fiecare calatorie

(valabil pe liniile urbane R.A.T.B. si Metrorex S.A.)

 

34,00 LEI

ABONAMENT DE O ZI - cu temporizare 15 minute

(valabil pe liniile urbane R.A.T.B. si Metrorex S.A.)

 

17,00 LEI

 

Aceste titluri de cãlãtorie nu sunt valabile pe liniile expres, preorasenesti si  nici pe cele cu tarif special ale R.A.T.B.

 În intervalul celor 60 minute,  cãlãtorul poate valida biletul unic valabil pe liniile urbane Metrorex – R.A.T.B. în orice mijloc de transport al Metrorex si R.A.T.B. (cu exceptia liniilor expres, preorasenesti si  nici pe cele cu tarif special, ultima validare fiind valabilã pânã la capãtul liniei de transport (autobuz, troleibuz, tramvai, metrou).

 Legitimatiile de calatorie existente in prezent atat ale Metrorex cât si R.A.T.B. raman valabile.”

Plata calatoriei folosind tehnologia contactless
 

Plata unei calatorii se poate face direct la portile de acces sau la terminalele montate special pentru tehnologia contactless, folosind orice card bancar contactless MasterCard, Maestro si Visa. Pretul calatoriei cu metroul este 2,5 lei si nu presupune niciun comision suplimentar.


Plata cu cardul la casieriile Metrorex

Plata cu cardul bancar este posibila la toate casieriile din reteaua de metrou precum si la automatele de vandut cartele.
La ghiseele acestor casierii exista autocolante care semnalizeaza vizual calatorii privind acceptarea la plata a cardurilor emise sub sigla Visa, Mastercard, Visa Electron si Maestro.

 

 

 

 Calculator ruta

Alegeti statia de plecare

Alegeti destinatia dorita

Comunicate de presa