Romana Romana  Engleza Engleza   
Titluri de calatorie-tarife

Accesul la peroanele de imbarcare a calatorilor este permis numai dupa validarea legitimatiilor de calatorie trecute prin aparatele de validare si control.

<><><><><><><> 

 

 

 

 

 

 

cartela
Cartela
„2 calatorii”


 5,00 Lei

Cartela
„10 calatorii”


20,00 Lei

Cartela
„Abonament 1 zi”


8,00 Lei


Acces temporizat la 15 min.
Cartela
„Abonament lunar
 cu numar nelimitat de calatorii”

70,00 LeiAcces temporizat la 15 min.
cartela
Cartela
„Abonament lunar
cu numar nelimitat
de calatorii
elev/student”
35,00 Lei/gratuit
Acces temporizat la 15 min.

Cartela
"Legitimatie de Calatorie" *Acces temporizat la 15 min.

Cartela
„Abonament  saptamanal"
cu numar nelimitat
de calatorii

25,00 LeiAcces temporizat la 15 min.

Grafica
suportului magnetic
folosit pentru
titlurile de calatorie
vandute prin
 Automatele
de Vandut Cartele.

Cartela
Abonament anual

720,00 LeiAcces temporizat la 15 min.
Cartela
grup 3 persoane

5,00 Lei
Cartela
grup 4 persoane

6,50 Lei
Cartela
grup 5 persoane

8,00 Lei
Cartela
1 calatorie

2.50 Lei
Cartela comuna
METROREX-RATB

Vezi detalii *

Calatorul are obligatia ca la achizitionarea unui titlu de calatorie sa numere banii pe loc si sa verifice tipul de cartela primit. Orice reclamatie ulterioara nu este luata in considerare.
 
* Cartela "Legitimatie de Calatorie" este un titlu de transport pe baza caruia au acces la calatoria cu metroul, conform reglementarilor legale in vigoare, urmatoarele categorii:
- veterani de razboi, invalizi si vaduve ale veteranilor de razboi;
- persecutati politici, detinuti politici, deportati;
- revolutionari;
- persoane cu handicap si insotitorii acestora.
Cartelele eliberate pentru aceste persoane sunt nominale si ele trebuiesc validate la intrarea in statiile de metrou.
Persoanele care beneficiaza de acest tip de cartela trebuie sa dovedeasca cu documentele legale ca sunt posesorii de drept al cartelelor.
Cartela "Abonament lunar pentru donatorii de sange", cu numar nelimitat de calatorii costa 35,00 Lei si are acces temporizat  la 15 min.
Cartela "Abonament zilnic" este valabila in ziua validarii pana la ora inchiderii circulatiei trenurilor.
Cartela "Abonament saptamanal" cu numar nelimitat de calatorii are valabilitate 7 zile de la data primei validari.
Tarifele sus-mentionate intra in vigoare incepand cu data de 15 Octombrie 2017.
Legitimatiile de calatorie achizitionate pana la data de 27.03.2015 inclusiv, raman valabile pana la terminarea numarului de calatorii sau expirarea termenului de valabilitate.

Actele necesare pentru emiterea abonamentelor cu pret redus pentru donatorii de sange sunt:
1. Adeverinta de donare (original/original si o copie cand exemplarul original se solicita pentru RATB);
2. Carnet de donator (exceptie la prima donare);
3. B I/C I.
4. Orice document din care sa reiasa ca solicitantul are locul de munca in Bucuresti, pentru persoanele care nu locuiesc in Bucuresti, dar care doneaza sange la o institutie de profil din Bucuresti. 

Acordarea facilitatilor pentru transportul cu metroul pentru elevi si studenti:

Acordarea facilitatilor pentru transportul cu metroul pentru elevi si studenti se face in conformitate cu prevederile Legii Educatiei Nationale nr. 1/2011 si HG nr. 42/2017.
Conform Legii educatiei nationale nr. 1/2011 (varianta actualizata), art. 205, alin (2) “In timpul anului universitar, studentii inmatriculati la forma de invatamant cu frecventa, in institutiile de invatamant superior acreditate, in varsta de pana la 26 ani, beneficiaza de tarif redus cu minimum 50% pe mijloacele de transport in comun, transportul intern auto, feroviar si naval”.

Acte necesare pentru emiterea abonamentelor lunare cu pret redus 50%: 

a) pentru elevi - carnetul de elev (vizat pe anul in curs), care va avea inscris pe prima fila codul numeric personal al elevului, cartea de identitate  pentru elevii cu varsta de peste 14 ani impliniti.
b) pentru elevii claselor pregatitoare - adeverinta doveditoare autentificata cu stampila unitatii de invatamant acreditate/autorizate pentru anul in curs si copie dupa certificatul de nastere 

c) pentru studenti romani si straini din state membre UE - legitimatie de student pentru reducere la transport (vizata pe anul in curs – forma de invatamant cu frecventa), carte de identitate/pasaport;
d) pentru studentii straini din state nemembre UE - legitimatie de student pentru reducere la transport (vizata pe anul in curs – forma de invatamant cu frecventa), pasaport/carte de rezidenta/permis de sedere.

Acte necesare pentru emiterea abonamentelor lunare gratuite:
a) pentru elevii orfani, elevii cu cerinte educationale speciale precum si cei pentru care s-a stabilit o masura de protectie speciala, in conditiile legii, sau tutela - carnetul de elev (vizat pe anul in curs) care va avea inscris pe prima fila codul numeric personal al elevului, iar la rubrica "mentiuni" va avea atestat dreptul la gratuitate de catre unitatea de invatamant, cartea de identitate pentru elevii cu varsta de peste 14 ani impliniti
b) pentru studenti - legitimatia de student pentru reducere la transport (vizata pe anul in curs – forma de invatamant cu frecventa) având trecutã mentiunea de gratuitate la calatoria cu metroul, carte de identitate/pasaport.
Modelele de legitimatii de student pentru reducere/gratuitate la transport sunt prezentate in anexele 1 si 2 la normele metodologice aprobate de HG nr. 42/2017.
In lipsa acestor documente, nu se vor emite abonamente lunare cu pret redus 50% si gratuite pentru elevi si studenti.


  *  Începând cu data de 10.12.2017, se introduc biletele unice Metrorex – RATB încãrcate pe suportul cardului contactless ultralight astfel:

BILET UNIC 60 minute

(valabil pe liniile urbane R.A.T.B. si Metrorex S.A.)

5,00 LEI

BILET CU 10 CALATORII de cate 60 minute pentru fiecare calatorie

(valabil pe liniile urbane R.A.T.B. si Metrorex S.A.)

 

34,00 LEI

ABONAMENT DE O ZI - cu temporizare 15 minute

(valabil pe liniile urbane R.A.T.B. si Metrorex S.A.)

 

17,00 LEI

 

Aceste titluri de cãlãtorie nu sunt valabile pe liniile expres, preorasenesti si  nici pe cele cu tarif special ale R.A.T.B.

 În intervalul celor 60 minute,  cãlãtorul poate valida biletul unic valabil pe liniile urbane Metrorex – R.A.T.B. în orice mijloc de transport al Metrorex si R.A.T.B. (cu exceptia liniilor expres, preorasenesti si  nici pe cele cu tarif special, ultima validare fiind valabilã pânã la capãtul liniei de transport (autobuz, troleibuz, tramvai, metrou).

 Legitimatiile de calatorie existente in prezent atat ale Metrorex cât si R.A.T.B. raman valabile.”

PLATA CALATORIEI FOLOSIND TEHNOLOGIA CONTACTLESS  

Plata unei calatorii se poate face si direct la aparatele de taxare unde sunt montate terminalele care  folosesc tehnologia contactless. Accesul se poate face folosind orice card bancar MasterCard si Maestro  si Visa care folosesc tehnologia contactless.

Plata cu cardul la casieriile Metrorex

Casieriile din reţeaua de metrou unde se poate efectua plata cu cardul ( în timpul programului de funcţionare al acestora) sunt:
- Magistrala I : Republica, Costin Georgian, Titan, Nicolae Grigorescu 1, Dristor 1 , Timpuri Noi, Piaţa Unirii 1, Izvor, Eroilor, Grozăveşti, Crangaşi, Basarab 1, Gara de Nord , Piaţa Victoriei 2, Ştefan cel Mare, Obor, Piaţa Iancului, Piata Muncii, Dristor 2;
- Magistrala a II-a: Dimitrie Leonida, Apărătorii Patriei, Piata Sudului, Constantin Brancoveanu, Eroii Revolutiei, Tineretului, Piaţa Unirii 2, Universitate, Piata Romana, Aviatorilor, Aurel Vlaicu, Pipera;
- Magistrala a III-a: Păcii, Gorjului, Lujerului, Politehnica, 1 Decembrie 1918;
- Magistrala a IV-a: 1 Mai, Jiului, Laminorului si Straulesti
De asemenea, se poate plati cu cardul la
- toate casele speciale de eliberare a abonamentelor la pret redus pentru elevi si studenti ( Politehnica, Gara de Nord 1, Aparatorii Patriei, Piata Unirii 1, Piata Unirii 2, Grozavesti, Piata Romana, Universitate, Nicolae Grigorescu 1, Eroilor);
- la casieriile speciale pentru donatorii de sange ( Gara de Nord 1 şi Piata Unirii 1 );
- la cele doua puncte de facturare ( Gara de Nord 2 si Eroilor);
- la automatele de vandut cartele din statiile de metrou.
La ghiseele acestor casierii exista autocolante care semnalizeaza vizual calatorii privind acceptarea la plată a cardurilor emise sub sigla Visa, Mastercard, Visa Electron şi Maestro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Calculator ruta

Alegeti statia de plecare

Alegeti destinatia dorita

Comunicate de presa