Romana Romana  Engleza Engleza   
Servicii

1. Pe timpul cat se afla in incinta metroului, calatorii sunt obligati sa aiba in posesie o legitimatie valabila de calatorie. Contravenientii vor fi sanctionati conform legii nr.150/2005.
  2. In scopul fluidizarii traficului de calatori se recomanda ca deplasarea in spatiile publice ale metroului sa se faca pe partea dreapta, in sensul de mers.
  3. Se recomanda atentie la deplasarea cu ascensoarele sau scarile rulante pentru evitarea producerii de accidente. Stationarea calatorilor pe scara rulanta se va face numai pe partea dreapta a acesteia, in sensul de mers.
  4. Accesul in metrou pe patine cu rotile sau role nu este permis.
  5. Nu este permis accesul calatorilor in metrou cu animale si pasari vii, cu exceptia celor mici, aflate in custi sau colivii precum si a cainilor cu botnita si lesa.
  6. Accesul in metrou cu biciclete este permis in zilele lucratoare intre orele 20:00 – 23:00 si permanent in zilele de sambata, duminica si sarbatori legale; accesul in tren este permis numai pe la prima usa in sensul de mers al trenului.
  7. Este ilegala introducerea oricarui obiect periculos in statiile sau trenurile de metrou. In cazul in care este observat un obiect suspect sau abandonat, calatorii sunt rugati sa alerteze de urgenta personalul Metrorex sau orice agent de politie sau de paza, sa se indeparteze si sa nu atinga obiectul respectiv.
  8. Urcarea sau coborarea in si din tren a calatorilor care transporta carucioare pentru copii sau a calatorilor in scaune rulante se vor face obligatoriu pe la prima usa in sensul de mers al trenului.
  9. In asteptarea trenului nu stationati dincolo de banda de siguranta marcata la marginea peronului.
 10. Dupa oprirea trenului la peron pentru deschiderea individuala a usilor de acces in cazul trenurilor echipate cu acest sistem apasati butonul aflat in zona de mijloc a usii.
 11. La oprirea trenului in statie calatorii care coboara din vagoane au prioritate fata de cei care urca. Se recomanda atentie la urcarea si coborarea din tren pentru a nu calca gresit in spatiul dintre peron si vagon.
 12. Urcarea sau coborarea calatorilor in si din tren dupa anuntul de inchidere a usilor nu sunt permise. Compania Metrorex nu va fi raspunzatoare de eventualele accidente produse ca urmare a tentativei de blocare a usilor sau de urcare sau coborare in si din tren dupa anuntul de inchidere a usilor.
 13. Blocarea usilor de acces ale trenului nu este permisa.
 14. In timpul deplasarii cu trenul de metrou este interzisa sprijinirea calatorilor de usile de acces.
 15. Pentru a nu afecta conditiile de confort se recomanda calatorilor ca bagajele de spate (rucsac, ghiozdan) sa fie tinute in mana.
 16. Nu se recomanda stationarea in zona burdufurilor de comunicatie dintre vagoanele trenului.
 17. In cazul in care este sesizata functionarea anormala a trenului sau o degajare de fum se va actiona sistemul de alarma si se vor astepta instructiunile personalului de conducere a trenului.
 18. In cazul opririi trenului intre statii calatorii trebuie sa procedeze conform instructiunilor personalului de conducere a trenului.
 19. Actionarea semnalului de alarma din tren fara motiv este interzisa si constituie contraventie; orice abuz va fi pedepsit.
 20. Fotografiatul si filmatul in incinta metroului nu sunt permise fara acordul administratiei Metrorex.
 
STIMAȚI CALATORI,
• Nu lasati copiii nesupravegheati la intrarea sau iesirea prin portile batante automate!
• Copiii cu varsta de pana la 6 ani au voie sa treaca de portile batante doar insotiti de un adult daca:
   - Sunt tinuti in brate;
   - Sunt in carucior;
   - Sunt tinuti de mana, cat mai aproape de insotitor.
• Portile speciale de acces sunt destinate calatorilor:
   - cu dizabilitati;
   - cu minori cu varsta de pana la 6 ani, in carucior/in brate/de mana;
   - insotiti de caini de companie (obligatoriu cu botnita si lesa)/ caini ghizi / caini utilitari;
   - cu biciclete (luni-vineri dupa ora 2000, sambata, duminica si sarbatori legale pe tot parcursul zilei);
   - cu bagaje.
• Nu alergati si nu stationati in zona de actiune a portilor batante!

Pentru informatii sau sesizari se pot utiliza:
 - telefonul calatorului : 021.9264,
 - bornele SOS amplasate pe peroanele statiilor,
 - infochioscurile amplasate in vestibulele statiilor de metrou,
 - www. metrorex.ro, - e-mail: contact@metrorex.ro.Calculator ruta

Alegeti statia de plecare

Alegeti destinatia dorita

Comunicate de presa