Romana Romana  Engleza Engleza   
Preschimbarea sau restituirea contravalorii cartelelor magnetice

In cazul cartelelor magnetice (10 calatorii, 10 calatorii cu pret redus 50% pentru studenti, abonament lunar cu numar nelimitat de calatorii la pret intreg si la pret redus 50% pentru elevi/ studenti, abonamentul saptamanal, abonamentul saptamanal la pret redus 50 % pentru studenti) care din motive tehnice nu mai acorda „LIBER” si care la verificare prezinta mesajul “EROARE CITIRE CARD MAGNETIC” dar sunt in buna stare din punct de vedere al integritatii fizice se procedeaza la preschimbarea cartelelor in cauza cu altele noi de aceleasi tip sau la restituirea contravalorii calatoriilor/zilelor ramase neutilizate la orice punct de lucru cu activitate comerciala din statiile de metrou dupa verificarea cartelei de catre personalul comercial.
 Pentru elevi/studenti preschimbarea titlurilor de transport cu reducere 50 % precum si restituirea banilor pentru zilele/calatoriile ramase de efectuat se efectueaza doar la casele speciale.
 Preschimbarea se face astfel:

a) O cartela cu un numar de calatorii ( cartela cu 10 calatorii, cartela cu 10 calatorii la pret redus 50% pentru studenti) refuzata dupa un numar de calatorii utilizate, se preschimba cu o cartela noua de acelasi tip, calatorul achitand suma aferenta calatoriilor utilizate: numarul de calatorii utilizate x tariful aferent unei calatorii.
Numarul de calatorii utilizate se va lua in calcul dupa inscrierile de pe cartela prin scadere din 10 a soldului calatoriilor ramase neutilizate.

b) O cartela tip abonament (abonament lunar cu numar nelimitat de calatorii la pret intreg sau abonament lunar cu numar nelimitat de calatorii la pret redus 50% pentru elevi, studenti, abonament saptamanal, abonament saptamanal cu reducere 50% pentru studenti), refuzata dupa un numar de zile utilizate, se preschimba cu o cartela noua de acelasi tip, calatorul achitand suma aferenta zilelor utilizate: numarul de zile utilizate x tariful aferent unei zile.

Pentru abonamentele cu numar nelimitat de calatorii la pret intreg sau la pret redus 50% pentru elevi, studenti precum si cel saptamanal, numarul de zile utilizate se stabileste luand in calcul data primei utilizari pana in ziua cand se face preschimbarea. Ziua cand se face preschimbarea se considera ca zi neutilizata.
Daca data primei utilizari corespunde cu data la care se face preschimbarea, cartela defecta se preschimba cu o cartela noua de acelasi tip.
 
Restituirea contravalorii calatoriilor se face astfel:

a) Pentru o cartela cu un numar de calatorii (cartela cu 10 calatorii, cartela cu 10 calatorii la pret redus 50% pentru studenti), refuzata dupa un numar de calatorii utilizate, se va restitui calatorului suma aferenta calatoriilor ramase neefectuate: numarul calatoriilor neefectuate x tariful aferent unei calatorii.
Numarul de calatorii neutilizate se stabileste luand in calcul inscrierile de pe cartela prin scaderea din 10 a calatoriilor efectuate.

b) Pentru cartela tip abonament (abonament lunar cu numar nelimitat de calatorii la pret intreg sau abonament lunar cu numar nelimitat de calatorii la pret redus 50% pentru elevi/studenti, abonament saptamanal, abonament saptamanal cu reducere 50% pentru studenti ) refuzata dupa un numar de calatorii utilizate, se va restitui calatorului suma aferenta zilelor ramase neutilizate: numarul de zile neutilizate x tariful aferent unei zile.
Numarul de zile neutilizate se stabileste, luand in calcul numarul de zile de la data cand se face restituirea pana la data de valabilitate inscrisa. Ziua cand se face restituirea se considera ca zi neutilizata.
 Daca data primei utilizari corespunde cu data la care se face restituirea, pentru cartela defecta se va restitui contravaloarea unui abonament de acelasi tip.
In cazul in care datele privind valabilitatea abonamentelor (lunare sau saptamanale) defecte din punct de vedere tehnic nu sunt tiparite/ nu sunt lizibile la realizarea preschimbarii/restituirii posesorul cartelei va completa o declaratie pe proprie raspundere privind valabilitatea si respectiv data de inceput a valabilitatii (data primei utilizari) in vederea realizarii calculului de preschimbare/restituire.
 La preschimbarea titlurilor de transport cu reducere 50 % pentru elevi/studenti sunt necesare actele prevazute de reglementarile legale.
 Cartela cu o calatorie, cartela de 2 calatorii, cartela cu 2 calatorii cu reducere 50% pentru studenti, cartela de 1 zi, cartelele de grup si biletele unice STB-Metrorex nu se preschimba. Ele vor fi tratate de personalul comercial conform reglementarilor interne.
Pentru calatorii care detin abonamente anuale care sunt in buna stare din punct de vedere al integritatii fizice dar care din motive tehnice nu mai acorda „LIBER” la validarea in portile de acces si care la verificare prezinta mesajul “EROARE CITIRE CARD MAGNETIC” se procedeaza la intocmirea unei sesizari/solicitari catre conducerea societatii pentru eliberarea unui duplicat. Solicitarea/sesizarea se poate depune la sediul Metrorex situat in Bucuresti, sector 1, bd Dinicu Golescu nr.38, poarta A, Palat CFR sau se va trimite la adresa de e-mail a societatii contact@metrorex.ro.

Pentru beneficiarii legitimatiilor de calatorie gratuite acordate prin acte normative, eliberarea/preschimbarea legitimatiilor se face astfel:

1. Pentru beneficiarii Decretului-Lege 118/1990, ai Legii 189/2000 (persoanele persecutate din motive politice/ deportate) din toata tara, eliberarea / preschimbarea legitimatiilor se face la statia de metrou Gara de Nord 1 – acces Hotel Ibis.

2. Pentru beneficiarii Legii 44/1994 (veteranii si vaduvele de razboi) din Bucuresti eliberarea legitimatiilor se face prin asociatiile veteranilor de razboi de sector.
Pentru veteranii din tara eliberarea cartelelor se face la statiile de metrou: Eroii Revolutiei, Piata Unirii 1, Pacii, Republica si Gara de Nord 1. Preschimbarea acestor titluri de transport se face la statia de metrou Gara de Nord 1– acces Hotel Ibis.

Pentru beneficiarii Legii 341/2004 (revolutionarii) eliberarea legitimatiilor se face prin grija Secretariatului de Stat pentru recunoasterea meritelor luptatorilor impotriva regimului comunist instaurat in Romania in perioada 1945-1989. Preschimbarea acestora se face la statia de metrou Gara de Nord 1– acces Hotel Ibis.Calculator ruta

Alegeti statia de plecare

Alegeti destinatia dorita

Comunicate de presa