Romana Romana  Engleza Engleza   
Preschimbarea sau restituirea contravalorii cartelelor magnetice

In cazul cartelelor magnetice cu 10 calatorii, abonamentelor saptamanale, abonamentelor lunare cu numar nelimitat de calatorii la pret intreg si abonamentelor lunare cu pret redus 50% (pentru elevi, studenti si donatorii de sange) care din motive tehnice nu mai acorda „LIBER” si care la verificare prezinta mesaj “REFUZAT” sau “COD DEFECT ” dar sunt in buna stare din punct de vedere al integritatii fizice se procedeaza fie la preschimbarea acestora cu altele noi de acelasi tip fie la restituirea contravalorii calatoriilor/zilelor ramase neutilizate. Preschimbarea si restituirea cartelelor defecte tehnic se pot face in orice statie in care exista activitate comerciala, cu exceptia abonamentelor lunare cu pret redus 50% (pentru elevi, studenti si donatorii de sange) pentru care trebuie sa va adresati personalului de la casele speciale la care se emit acestea.
Preschimbarea se face astfel:
 a) cartela de 10 calatorii, refuzată dupa un număr de călătorii utilizate, se preschimba cu o cartelă nouă de acelaşi tip, calatorul achitand suma aferentă calatoriilor utilizate: numărul de calatorii utilizate x tariful aferent unei calatorii ( 2,00 lei).
Numărul de călătorii utilizate se va lua în calcul după înscrierile de pe cartela ( tipărite sau inscrise de către CA) prin scădere din 10 a soldului calatoriilor ramase neutilizate.
  b) pentru cartela tip abonament lunar cu numar nelimitat de calatorii la pret intreg sau la pret redus 50%( pentru elevi, studenti si donatorii de sange), refuzata dupa un numar de calatorii utilizate, se va restitui calatorului suma aferenta zilelor ramase neutilizate: numarul de zile neutilizate x tariful aferent unei zile - 2,40 Lei pentru abonamentul lunar cu numar nelimitat de calatorii cu pret intreg, respectiv 1,20 Lei pentru abonamentul cu numar nelimitat de calatorii cu pret redus 50% ), numarul de zile neutilizate se stabileste, luand in calcul numarul de zile de la data cand se face restituirea pana la data de valabilitate inscrisa. Ziua cand se face restituirea se considera ca zi neutilizata.
Daca data primei utilizari corespunde cu data la care se face restituirea, pentru cartela defecta se va restitui contravaloarea unui abonament de acelasi tip.
La preschimbarea abonamentelor pentru elevi/studenti (preschimbare ce presupune emiterea altor cartele de levi/studenti de acelasi tip) sunt necesare actele prevazute de reglementarile legale ( vezi HG 42/2017).
Cartela de 2 calatorii si cartela de 1 zi nu se preschimba. Ele vor fi tratate de personalul comercial conform reglementarilor interne. Pentru cei care detin cartele acordate gratuit conform legilor 118/1990, 189/2000, 341/2005, persoanele cu handicap conform OUG 102/1999, pensionarii Metrorex si membrii de familie ai acestora, veteranii de razboi din tara si Bucuresti, membrii de familie „Alstom”, preschimbarea se va realiza la statia Gara de Nord 1, cap Y, Casa speciala "Gratuitati".
Pentru cei care sunt beneficiari ai cartelelor tip gratuitate „Colaborator” si „Sportiv Metrorex” preschimbarea se realizeaza la Serviciul Administrativ din Palat CFR.Calculator ruta

Alegeti statia de plecare

Alegeti destinatia dorita

Comunicate de presa