Romana Romana  Engleza Engleza   

Data: 02.04.2013Premiera mondiala la Metrorex in tehnologia mobila si industria transporturilor.

Incepand cu luna aprilie, Bucurestiul se alatura capitalelor lumii unde poti sa folosesti telefonul mobil ca sa-ti platesti calatoriile si accesul la metrou. Clientii Orange si Vodafone pot plati o calatorie cu metroul prin transmiterea unui SMS la numarul scurt 1700, primind confirmarea platii imediat, tot prin SMS. De asemenea, ei pot opta si pentru cumpararea a 2 sau 10 calatorii, trimitand textul 2C sau 10C la numarul scurt: 1700. Pretul unei calatorii este de 0,50 euro, pentru 2 calatorii este de 0,90 euro, iar 10 calatorii costa 3,25 euro, tarifele fiind exprimate fara TVA.
Accesul in statie se va face prin apelarea gratuita a numarului 1700 si apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate in statiile de metrou, in zona de acces peron. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind in timp real daca in contul clientului exista calatorii valide si permitand accesul catre peron. Mai multe detalii sunt disponibile prin apel la 1826, tarif normal in retelele Orange si Vodafone.
 Acest nou sistem de acces in statiile de metrou a fost testat anul trecut si a fost considerat fiabil dupa procesarea a peste 10.000 de validari in cele 7 statii pilot.
Astfel, Metrorex a decis sa vina in sprijinul calatorilor si sa extinda experimentul la nivelul intregii retele de transport.
Serviciul de achizitionare a titlurilor de calatorie folosind telefonul mobil se bazeaza pe tehnologia Data-Over-Voice, serviciu unic in lume, iar Metrorex este singurul beneficiar al acestei tehnologii. Utilizand canalul de voce al telefonului mobil al clientului, Data-Over-Voice, asigura transferul mesajelor de tranzactie online, extrem de sigur, eficient, wireless intre punctul de vanzare (Terminal 2pay) si Centrul de Procesare 2pay pentru aprobari de plata sau alte tranzactii.Calculator ruta

Alegeti statia de plecare

Alegeti destinatia dorita

Comunicate de presa